De speurneuzen stellen zich voor:

Grafisch vormgever, schrijver

Cora de Roon, Stadsatelier Corneel is grafisch ontwerper en schrijver van levensverhalen, onder de naam ThingsToRemember. Ze werkte voor de Hogeschool Rotterdam, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en had vele particuliere opdrachtgevers. Haar passie ligt de laatste jaren bij de historie van personen, bedrijven en diensten, kunst- en cultuursector in Rotterdam. Als geboren Rotterdammer draagt ze de stad altijd een warm hart toe. De Tweede Wereldoorlog heeft door de juist zo schaarse verhalen van vroeger steeds meer vragen opgeroepen.


Marketeer en trendwatcher

Neta van der Gaast is marketeer met daarnaast ruime ervaring in concepting, trendwatching en onderwijs in de profit- en non-profitsector. Neta is sinds 2012 onder andere verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en pr van Muziek- en Dansschool Amstelveen. Momenteel voert zij bij Platform C (fusie van Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen), zowel on-line als off-line, de nieuwe huisstijl door en leidt zij het project voor de vernieuwde website. Naast haar werk bij Platform C adviseert en ondersteunt Neta ondernemers en kunstenaars in de culturele sector op het gebied van marketing, communicatie en concepting. Het inspireren en verbinden van ondernemers, ondernemende organisaties, kunstenaars en ook studenten om tot authentieke concepten, positionering en communicatie te komen, is haar drijfveer.

Fotograaf

Jaap van Leeuwen heeft altijd een passie voor fotografie en het verleden gehad. Eigenlijk wilde Jaap archeoloog worden.Ook de belangstelling voor de fotografie hebben diepe wortels. Al op zijn zesde jaar verdiende hij zijn eerste geld (een tientje) als model in een Haagse fotostudio en door zijn vader, ook grafisch ontwerper, kwam hij ook vaak in fotostudio’s. Zijn vader had, in de Gouden Jaren van de reclame naast een ontwerpburo, ook een eigen fotostudio. Daar heeft Jaap dan ook veel ervaring met fotografie mee opgedaan. Vanaf 2016 is Jaap als creatief ondernemer beschikbaar als fotograaf en grafisch vormgever en werkt onder de naam designJAAP.

Architect

Nico Bos is primair Rotterdammer met een brede interesse voor de wereld om hem heen.Na een technische vooropleiding en de Academie van Bouwkunst is hij geworden wat hij van kinds af aan al had willen zijn; architect. Dit veelzijdige beroep kent helaas ook zijn beperkingen. Daarom is hij naast zijn werk ook op creatief gebied bezig met veel andere dingen o.a. beeldende kunst. Bij alles loopt de omgeving als een rode draad door zijn leven, deels vanwege zijn beroep maar simpelweg ook vanwege het feit dat hijzelf onderdeel uitmaakt van deze omgeving. Hij is geboren en getogen in het Oude Noorden, een wijk die hij heeft zien verpauperen en weer heeft zien opkrabbelen. Iets dat eigenlijk in heel Rotterdam en op heel veel plekken op de wereld aan de gang is. Het is vergelijkbaar met het afwisselen van de seizoenen waarbij de perioden van verval en bloei elkaar eveneens opvolgen. Bij deze cyclus gaat behalve het verdwijnen van slechte omstandigheden helaas ook veel verloren dat wel de moeite waard is, hetzij fysiek (in gebouwde vorm), hetzij meer vluchtig (in gebruik en functie).Daarom spreekt het het project Vergeten zaken hem erg aan. Door de rudimenten uit het verleden te ontdekken, te duiden en te herkennen wint een plek aan identiteit en wordt daardoor rijker. Zijn mening is dat geschiedenis iets is dat je moet koesteren en behouden en hij hoopt dat dit project daar iets aan kan bijdragen.

Factchecker

Hans Krijnsen is geboren in Tilburg in 1952. Na de middelbare school studeerde hij politicologie in Nijmegen, met als specialisatie onderzoeksmethoden en statistiek. Als docent statistiek en onderzoeksmethoden werkte hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en vervolgens bij een Statistisch softwarebedrijf. Sinds 1990 had hij als ZZP’er een eigen bedrijf in onderzoek advisering, statistische analyse en statistische cursussen. Als zodanig was hij ook verbonden aan verschillende Universiteiten en Hogescholen in Nederland, onder ander in Amsterdam, Leiden, Rotterdam, den Haag en den Bosch. Hij woont sinds 1980 in Rotterdam en voelt zich helemaal thuis in deze fascinerende stad. 

Schrijver

Marleen de Jong is in haar werk op zoek naar een heldere tekst die precies duidelijk maakt wat je wilt met je communicatie? Door nauwkeurig te luisteren kruip ik als tekstschrijver in de huid van opdrachtgever én lezer. Resultaat: een doeltreffende tekst in klare taal, toegesneden op de doelgroep. Trefwoorden: liefde voor het tekstambacht, zorgvuldig, snel en betrouwbaar, spits en creatief, persoonlijk en maatschappelijk betrokken.